Helsingin Keskustanuoret esittävät Valtteri Markulaa liittohallitukseen

keskiviikko 18.10.2023

Helsingin Keskustanuoret esittävät helsinkiläistä Valtteri Markulaa Keskustanuorten liittohallitukseen kaudelle 2024-2025. Markula opiskelee  kätilötyötä Metropolia Ammattikorkeakoulussa viimeistä lukukautta. 

”Keskustan pitkä hallitustaival on kaventanut entisestään sekä puolueorganisaation että jäsenistön vähäisiä vaikutusmahdollisuuksia puolueen harjoittamaan politiikkaan. Oppositioasema tarjoaa Keskustanuorille mahdollisuuksia vallata kaventunutta elintilaa takaisin, mutta vain jos meillä on pokkaa käyttää tilaisuus härskisti hyväksi ja sanomamme on hyvinsanoitettua ja ytimekästä”, Markula linjaa.

“Epävarmuus on sana, joka on leimannut koko 2020-lukua. Meidän jokaisen perusturvallisuuden tunnetta on uhattu niin Suomen rajojen sisä- kuin ulkopuolelta. Sodat Ukrainassa ja Lähi-idässä, kiristyvät suurvaltasuhteet, koronapandemian jäljet, ilmastonmuutos sekä valtionvelka aiheuttavat erityisesti nuoremmalle sukupolvelle kasvavaa huolta huomisesta. Keskustanuorten pitää olla eturivissä muuttamassa puoluetta menneisyyteen tuijottelevasta riitaisesta porukasta tulevaisuuteen uskovaksi yhteiskunnalliseksi muutosvoimaksi”, sanoo Markula.

”Hallituksen visioton erityisesti nuoriin ja pienituloisiin lapsiperheisiin kohdistuva taloudellinen kuristuspolitiikka suorastaan tyrkyttää menestyksen avaimia radikaalille keskustaliikkeelle. Vastakkainasettelun ajassa löytyy kysyntää politiikalle, joka etsii tasapainoa hyvätuloisia hellivän oikeiston ja meitä kaikkia kollektiivisesti turhamaisuuteen asti hyysäävän vihervasemmiston välillä”, täräyttää Markula. 

“Valtterilla on vaikuttavan pitkä kokemus Keskustanuorista sekä Keskustaopiskelijoista ja onkin jo korkea aika hyödyntää tätä kokemusta valtakunnallisella tasolla. Olen oppinut tuntemaan hänet luovana ja näkemyksellisenä ihmisenä, jolla on paljon sanottavaa keskustan tekemisistä ja tekemättä jättämisistä”, kertoo Helsingin Keskustanuorten puheenjohtaja Joonatan Laine.


Markula on toiminut vuodesta 2014 Keskustanuorten Varsinais-Suomen ja Helsingin piireissä monissa eri rooleissa sekä 2020-2021 Keskustanuorten Uudenmaan piirin toiminnanjohtajana. Markula on vaikuttanut myös korkeakoulupolitiikassa Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKAn hallituksen puheenjohtajana ja varapuheenjohtajana, edustajiston jäsenenä, Metropolia Ammattikorkeakoulun hallituksen jäsenenä sekä Helsingin Keskustaopiskelijoissa puheenjohtajana ja hallituksen jäsenenä. Muita luottamustehtäviä ovat Helsingin seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston ja Oulunkylän seurakuntaneuvoston jäsenyydet. Opintojen ohessa 28-vuotias Markula on myös jatkuvasti työskennellyt hoitoalalla eri tehtävissä.

Lisätietoja:

Valtteri Markula 

valtteri.markula@gmail.com

0407359309