Helsingin Keskustanuoret – Nuorisotilojen säilyvyys turvattava

torstai 29.04.2021

Nuorisotilat ovat läpi maan tärkeitä kohtaamis- ja hengailupaikkoja eri ikäisille nuorille. Nuoret pitävät nuorisotalon rennosta meiningistä ja useat kokevat, että nuorisotalo on myös paikka, jossa he tulevat aidosti kuulluksi. Nuorisotalot pyrkivät tarjoamaan nuorille turvallisen ja mukavan paikan ajanviettoon esimerkiksi ostoskeskuksien sijaan.

Helsingin Keskustanuorissa uskomme siihen, että palvelun tai tässä tapauksessa tilan käyttäjä on paras palautteenantaja. Nuorten erittäin positiivinen palaute ja Betanian ylläpidon kustannukset tulevaan Oodin nuorisotilaan verrattuna kummastuttavat. Alueellisen toiminnan tarve on kasvanut entisestään pandemia-aikana, eikä Punavuoren nuorisotalon sulkeminen helpota perheiden ja nuorten ahdinkoa. Entistä aktiivisempi rekrytointi on ensiaskel ratkaisun löytämiseen koskien työntekijöiden resurssipulaa.

Helsingin Keskustanuoret vaativat Betanian toiminnan jatkamista nuorten hyvinvointia ajatellen. Nuorisotalojen toiminta ei saa perustua ajatukseen keskittämisestä ja nuorten ajamisesta ainoastaan ydinkeskustaan.

Lisätiedot:

Veera Savonen : savonenveera@gmail.com

Jade Myllykangas, puheenjohtaja : jade.myllykangas@hotmail.fi