Helsingin Keskustanuoret: Pidetään patsaat paraatipaikalla

torstai 18.06.2020

Vasemmistonuoret ovat leimanneet Mannerheimin patsaan katukuvaa rumentavaksi ”sotaa ja sortoa ihannoivaksi muistomerkiksi”. Helsingin Keskustanuorten mielestä kuvaus sotaa ja sortoa ihannoivasta patsaasta on virheellinen. Patsas muistuttaa sodasta ja sorrosta, mutta ei ihannoi niitä. Patsas on muistuttamassa ensisijaisesti itsenäisestä Suomesta ja kaikista historiallisista asioista, niin hyvistä kuin huonoista, jotka ovat johtaneet suomalaiset sorrosta kansalliseen itsenäisyyteen.

Maailmalla historian kauhuista muistuttavia patsaita on viime aikoina tärvelty. Suomea ei voi kuitenkaan liittää löyhästikään historian siirtomaavaltojen joukkoon, kuten Vasemmistonuorten kannanotosta nyt välittyy. Tämä edustaa heidän taholtaan vähintäänkin erikoista historian tulkintaa. Voisi kysyä, vähätteleekö Vasemmistonuoret siirtomaa-ajasta juontavia tämän päivän ongelmia, jotka ovat purkautuneet viime aikoina maailmalla ennennäkemättömällä tavalla? Mannerheimin patsaan keinotekoinen rinnastaminen maailman patsaiden joukkoon on ala-arvoista.

Mannerheim on yksi Suomen historian tärkeimmistä henkilöistä ja hän ansaitsee keskeisen paikan Helsingissä. Helsingin Keskustanuorten mielestä tietoiskut eri patsaiden läheisyyteen yleisesti ottaen on hyvä idea ja lisäisi ihmisten tietämystä historiallisista henkilöistä ja heidän teoistaan. Helsingin Keskustanuoret tuomitsee sorron, sodan ja rasismin, mutta ei hyväksy näiden asioiden varjolla toteutettavaa populismia. Pidetään Mannerheim paraatipaikalla muistuttamassa tärkeästä osasta Suomen historiaa, ja siitä, kuinka saamme elää vapaassa Suomessa.

Lisätietoja:

August Halonen, puheenjohtaja
0503139673, august.halonen@outlook.com