Kainuun Keskustanuoret: Vaalihäirinnälle on laitettava stoppi!

maanantai 01.02.2021

Kainuun Keskustanuoret on huolissaan lisääntyneestä häirinnästä eri puolueiden tilaisuuksia kohtaan. Vaalit ovat demokraattisen yhteiskunnan kivijalka. Suomalaiseen yhteiskuntaan kuuluu avoin ja kärkäskin keskustelu, se on osa demokratiaa. Mutta kaikenlainen häirintä, loukkaaminen sekä rasistinen toiminta on tuomittavaa ja halpamaista.

Viime aikoina olemme saaneet lukea kuinka vihreiden ja vasemmiston toimistoja on vandalisoitu Oulussa ja kuinka Helsingin keskustanaisten virtuaaliseen tilaisuuteen tehtiin rasistinen isku. Verkossa harjoitettavan poliittisen toiminnan tulee myös olla rauhoitettua ja turvattua.

Kainuun Keskustanuoret tuomitsee nämä hyökkäykset demokratiaa kohtaan. Demokratian ja sitä puolustavien toimijoiden häirintä on vakavaa ja yksiselitteisesti tuomittavaa.

Kainuun Keskustanuoret vaatii, että vaalihäirinnälle laitetaan stoppi. Kenenkään ei pitäisi joutua Suomen kaltaisessa valtiossa joutua pelkäämään edistyksellisen demokratian murtumista. Politiikkaan tarvitaan erilaisia ja moniäänisiä ehdokkaita sekä päättäjiä, jotka edustavat monenkirjavaa kansaa. Nämä iskut pelottelevat pois monia potentiaalisia ehdokkaita. Suomalaiset puolueet voisivat yhdessä miettiä ratkaisuja siihen, miten tällainen toiminta saadaan Suomessa kitkettyä pois. Ei anneta pelon voittaa.

Kainuun Keskustanuoret

Lisätietoa:

Milla Veteläinen
puheenjohtaja
044 979 4321
milla.vetelainen@gmail.com

Tommi Anttalainen
varapuheenjohtaja
040 866 9707
tommianttalainen@gmail.com