Kainuun Keskustanuorten syyskokous: Milla Veteläinen kansanedustajaksi

tiistai 25.10.2022
Kainuun Keskustanuorten nykyinen puheenjohtaja Milla Veteläinen on ehdolla ensi kevään eduskuntavaaleissa

Kainuun Keskustanuorten syyskokous tukee piirijärjestön puheenjohtaja Milla Veteläistä Kainuun Keskustan kansanedustajaksi. Veteläinen, 20, on toiminut kahden kuluneen vuoden ajan piirin puheenjohtajana ja on osoittautunut luottamuksen arvoiseksi. Veteläinen opiskelee tällä hetkellä ensimmäistä vuottaan Lapin yliopistossa politiikkatieteitä ja sosiologiaa ja toimii muun muassa Suomussalmen kunnanvaltuuston puheenjohtajana.

Vaikka Kainuu ei olekaan nuorisopolitiikalle se tyypillisin toimintaympäristö, on Veteläinen luotsannut Kainuun keskustanuoret kevään 2021 kuntavaaleissa suureen onnistumiseen. Lisäksi Veteläisestä on tullut erinomainen roolimalli ja esimerkki kelle tahansa politiikkaa tekevälle, ollen samalla Suomen nuorin kunnanvaltuuston puheenjohtaja ja yksi koko maan harvoista aidosti nuorista aluevaltuutetuista.

”Milla on osoittanut, että hän pärjää isoissa politiikan pöydissä niin kunta- kuin maakuntatasolla. Millasta Kainuu saisi loistavan kansanedustajan, joka pitäisi Kainuun puolia eduskunnassa. Millan innostus ja tekeminen tarttuu ja sitä tarvitaan tällaisina aikoina.” Kuvailee Kainuun Keskustanuorten vastavalittu vuoden 2023 puheenjohtaja Patrik Huotari.

Kainuun Keskustanuorten syyskokous valitsi ensi vuodelle piirihallituksen. Puheenjohtajaksi valittiin kajaanilainen Patrik Huotari ja varapuheenjohtajaksi suomussalmelainen Ella Veteläinen. Piirihallitukseen valittiin jäseniksi Maarit Malinen (Kuhmo), Pekka Oinas-Panuma (Kuhmo), Teemu Korhonen (Kajaani), Juuso Korhonen (Sotkamo), Jonna Kyllönen (Kajaani) ja Sohvi Sirviö (Kajaani). Varajäseniksi valittiin Tommi Anttalainen (Kajaani), Fanni Karjalainen (Kajaani), Sami Kemppainen (Puolanka), Kaisa Oinas-Panuma (Kuhmo) ja Milla Veteläinen (Suomussalmi).

Lisätietoja:
Milla Veteläinen
puheenjohtaja 2022, Kainuun Keskustanuoret
p. 044 979 4321
milla.vetelainen(at)gmail.com

Patrik Huotari
puheenjohtaja 2023, Kainuun Keskustanuoret
patrik.huotari(a)outlook.com