Kannanotto: Keskustan on pidettävä linjansa lähipalveluista – Raahen päivystykselle jatkolupa

torstai 22.09.2022

Vuoden vaihteessa vastuu mm. sosiaali- ja terveyspalveluista siirtyy hyvinvointialueille ja sen vuoksi myös Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella ollaan viime aikoina käsitelty eri toimielimissä sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämissuunnitelman laatimista.  Edelleen käsittelyssä olevassa järjestelmäsuunnitelmassa Raahen sairaalan ympärivuorokautisen päivystyksen jatkuminen on uhattuna. 

On käsittämätöntä, että maakunnan toiseksi suurimman kaupungin ympärivuorokautisen päivystyksen lakkauttamista edes harkitaan, varsinkin alueella toimivan suurteollisuuden näkökulmasta. Päivystyksen lopettamisella on kohtalokkaita seurauksia etenkin Raahen seutukunnalle ja merkittävästi myös muualle maakuntaan. Oulun yliopistollisen sairaalan päivystys on jo nykyisellään liian kuormittunut ja Raahen päivystyksen lopettamisella tilanne pahenisi entisestään. 

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen tulee yksiselitteisesti linjata järjestämissuunnitelmassaan, että Raahen päivystyksen lainsäädäntöön liittyvää poikkeusluvan jatkoa haetaan.

Alkuvuonna järjestetyissä aluevaaleissa Keskustan kantava teema valtakunnallisesti oli lähipalveluiden puolustaminen ja se myös nousi johtavaksi puheenaiheeksi vaaleissa. Nyt Keskustalla on Pohjois-Pohjanmaalla mahdollisuus lunastaa lupauksensa, ja suurimpana aluevaltuustoryhmänä myös aidosti puolustaa lähipalveluita.

Lisätietoja
Joel Taskila
Pohjois-Pohjanmaan Keskustanuorten puheenjohtaja
p. 044 3569435