Keskusta mahtuu takaisin Helsinki Prideen, kun on siihen valmis

keskiviikko 24.05.2023

Maanantaina 22.5.2023 sain tietooni, että Helsinki Pride -yhteisö oli tehnyt päätöksen estää Helsingin Keskustan pääsyn viralliseksi yhteistyökumppanikseen keväisen translaki-äänestyksen perusteella. Ensimmäinen reaktioni oli tuohtua, koska tapahtuma on minulle ja lukuisille muille sateenkaareville keskustalaisille tärkeä tilaisuus näyttää olevansa ylpeästi kaikkien sateenkaari-ihmisten puolella, vaikka puolueessa on myös konservatiivisempia voimia vallassa.

Ennen kaikkea olen kuitenkin päätöksestä surullinen. Olen surullinen siitä, että ulkopuolelle jäävät ne, jotka ovat yrittäneet omissa viiteryhmissään sisältä käsin muuttaa yhteiskuntaa. Pelkään, että tämä päätös ei johda muuhun kuin vastakkainasetteluun.

 Me keskustalaiset Helsingissä, ja muualla Suomessa jatkamme vankkumatonta työtämme tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden puolesta jatkossakin, päätöksestä huolimatta. Kaikki ihmiset ovat yhdenvertaisia ja samanarvoisia. Periaate jokaisen ihmisen arvokkuudesta on minulle keskustalaisena horjumaton. Tarvitsemme yhteiskunnassamme edelleen toistemme ymmärtämisen ja yhteistyökyvyn vahvistamista. Toivon puolueelta myös peiliinkatsomista tämän päätöksen edessä.

 Joonatan Laine

puheenjohtaja
Helsingin Keskustanuoret

 hallituksen jäsen
Seta ry