Klikkejä ja kohtaamisia – konkreettinen reseptini nuorisokannatuksen kasvattamiseen

keskiviikko 11.10.2023

Keskustanuorten puheenjohtajan suurin vastuu on nuorisoliiton poliittinen linja, joka vetää puoleensa, ja jonka ympärille koko järjestön olemassaolo rakentuu. Meidän ajatustemme on kiinnostettava mediaa, sekä herätettävä nuorissa keskustelua ja puolueessa kunnioitusta. Tähän suuntaan on todella päästy kuluneen kahden vuoden aikana. Esimerkiksi some-kanaviemme näyttökerrat ovat kaksin- ja kolminkertaistuneet. 

Selkeästi suurinta näkyvyyttä olemme saaneet kritisoidessamme puoluetta arvokysymyksissä.  Paikkamme puolueen omanatuntona pysyy myös jatkossa. Puheenjohtajana panostan yhä vahvemmin aatteelliseen työhön ja linjojemme näkyvyyteen. Kenujen arvot ovat loistavat. Niiden merkitys on osoitettava yksinkertaisesti ja käytäntöön sidottuna. 

Laadukas ja kiinnostava sisällöntuotanto on elinehto nykypolitiikassa pärjäämiseen. Uudistetulla Juuri-media-alustalla on tässä tärkeä paikka. Sen avulla jäsenet pääsevät kokeilemaan ja kehittymään sisällöntuottajina, sekä järjestö tuottamaan helposti lähestyttävää sisältöä siellä missä nuoretkin ovat, mm. TikTokissa ja Instagramissa.

Pelkkä organisaatioviestintä ei riitä. Meistä jokaisen on löydettävä rohkeus ja kyky viestiä itsenäisesti. Liiton koulutustoimintaa vahvistetaan tunnistamalla jäsenten eri tarpeet. Politiikan vasta-alkajille tarjotaan tukea sekä ohjausta, konkareille haasteita ja tiedon jakamista. 

Politiikka ei ole muodissa, joten meidän pitää itse löytää tiemme nuorten pariin. Puheenjohtajana tahdon lähteä “Kepventures”- kiertueelle yhdessä paikallistoimijoiden kanssa. Menemme paikkoihin, jossa nuoret aidosti ovat, ja jotka nuoria aidosti kiinnostavat- mielenosoituksiin, Tuska-festareille, Suviseuroihin, MTK:lle ja Viral Vegansille, vilkkaille baarikaduille ja maakuntien huoltoasemille. Emme mene puhumaan vaaleista tai yksittäisestä agendasta, vaan kuuntelemaan, ymmärtämään ja olemaan läsnä. Testaamaan, olemmehan edelleen nuorten pulssilla.

Kenubiilikierroksen pysähdys Oulun tunnetuimmille parkituspaikoille, jossa nuoret kokoontuvat, sai paljon kiitosta. Kokemuksen siivittämänä tiedän, että kohtaamisessa on meille suuri mahdollisuus kasvaa, ja oppia.

Emme mene puhumaan vaaleista tai yksittäisestä agendasta, vaan kuuntelemaan, ymmärtämään ja olemaan läsnä.

Jere Tapio, puheenjohtajaehdokas

Näkyvyyteen ja kannatuksen kasvattamiseen tarvitaan useita toisiaan tukevia pieniä liikkeitä, sekä ennen kaikkea vahva poliittinen visio ja viesti. Poliittiseen viestiin tulen keskittymään vielä erillisissä kirjoituksissa.

Jere Tapio
puheenjohtajaehdokas
p. 040 7609463
jere.tapio@outlook.com