Lahen mäkimontusta kajahtaa – Santeri Ala-Röyskö Keskustanuorten varapuheenjohtajaksi!

torstai 09.09.2021

Hämeen Keskustanuoret esittää 24-vuotiasta Santeri Ala-Röysköä Keskustanuorten varapuheenjohtajaksi. Ala-Röyskö on kotoisin Lahdesta ja opiskelee tällä hetkellä Vaasan yliopistossa hallintotieteitä.

”Päätös lähteä ehdolle Keskustanuorten varapuheenjohtajaksi ei ollut helppo. Olin jo jonkin aikaa pohtinut ehdolle lähtemistä, mutta nyt viimeinkin sain tehtyä mielestäni oikean päätöksen. Tämä tulee olemaan poliittisen urani suurin haaste, mutta samalla myös erinomainen mahdollisuus. Olen ehdolla pääasiassa kahdesta syystä. Haluan kehittää Keskustanuoria ja itseäni ihmisenä sekä poliitikkona.” kertoo Ala-Röyskö päätöksestään lähteä ehdolle.

Santeri on toiminut ja vaikuttanut aktiivisesti Keskustanuorissa niin paikallisesti, kuin valtakunnallisesti. Liittymisestä lähtien hän on ollut osa Lahden osaston ja Hämeen piirin hallituksia sekä toiminut Keskustanuorten liittohallituksessa kaudella 2020–2021. Tämän lisäksi Santeri on näyttänyt erinomaista esimerkkiä aktiivisuudellaan muun muassa opiskelijajärjestöissä ja Lahden Keskustan kunnallisjärjestössä.

Hämeen Keskustanuorten puheenjohtaja Lauri Hämäläinen näkee Ala-Röyskön nopeasti karttuneen kokemuksen ehdottomana vahvuutena toimia Keskustanuorten varapuheenjohtajana. ”Kaksi vuotta liittohallituksessa on tuonut Santerille näkemystä liiton toiminnasta mistä olisi varmasti hyötyä varapuheenjohtajalle. Santerin kokemus piiritoiminnasta on myös tärkeää – liittoa ei voi johtaa ilman paikallistason työn tuntemusta.” sanelee Hämäläinen.

Ala-Röysköllä on kokemusta tämän lisäksi vaaleista, olihan hän viime kuntavaaleissakin ehdolla. Hän odottaa tulevalta Tornion liittokokoukselta ennen kaikkea kampanjointia ja haastaa muita kiinnostuneita lähtemään rohkeasti mukaan ehdolle; ”Vaalit ovat ihmisen parasta aikaa. Toistaiseksi ehdokkaita on lähtenyt ehdolle vähänlaisesti. Keskustanuoret tarvitsee ja ansaitsee kunnon vaalit. Kannustankin jokaista, joka vähänkin olisi kiinnostunut lähtemään ehdolle, harkitsemaan ehdokkuutta ja myös lähtemään ehdolle. Toivottavasti päästään käymään hyvät ja rehelliset vaalit.”

Keskustanuorten puheenjohtajisto sekä liittohallitus valitaan Torniossa pidettävässä Keskustanuorten liittokokouksessa 29.–31.10.2021 

Lisätietoja:

Santeri Ala-Röyskö

varapuheenjohtajaehdokas

040 033 0683

santeri.alaroysko@hotmail.com

Lauri Hämäläinen

Hämeen Keskustanuorten puheenjohtaja

lauri.aa.hamalainen@gmail.com