Olga Oinas-Panuma on todellinen laskevan auringon nouseva tähti!

tiistai 04.04.2023

Pohjois-Pohjanmaan Keskustanuorten jäsen ja eduskuntavaalien ensikertalainen Olga Oinas-Panuma (23) valittiin huikealla äänisaaliilla eduskuntaan kaudelle 2023-2027. Pudasjärveläinen Oinas-Panuma tuli valituksi eduskuntaan 5 142 äänellä. Hänestä tulee uuden eduskunnan nuorin kansanedustaja.

Vaikka Oinas-Panumalla oli alusta asti kirkkaana tavoite kansanedustajan paikasta, on hän silti yllättynyt. Oinas-Panuma teki vaalityötä laajasti ympäri vaalipiirin kampanjatiiminsä kanssa. Vaalityö kannatti, sillä ääniä kertyi ympäri vaalipiiriä.

Oinas-Panuman mielestä hänen vaalituloksensa takana on äänestäjien ajatus siitä, että politiikkaan halutaan uutta verta ja rohkeaa näkökulmaa meidän alueeltamme.

“Ajattelen, että tässä korostuu politiikan ylisukupolvisuus: on pitkään maailmaa nähneitä ihmisiä, jotka ovat valmiita äänestämään tällaisia nuoria ihmisiä. Kyllä tämän hetken tilanne vetää nöyräksi ja häkellyttää.”, kommentoi Oinas-Panuma vaalitulostaan Ylelle. 

Pohjois-Pohjanmaan Keskustanuorten puheenjohtaja Ville Mykkänen on ylpeä kaikkien Keskustan listan nuorten ehdokkaiden vaalituloksesta. Hänen mukaansa nuoret ehdokkaat Eveliina Leskelä, Olga Oinas-Panuma ja Milla Veteläinen kerryttivät kukin omalta alueeltaan hyvin ääniä. 

“Leskelä, Oinas-Panuma ja Veteläinen ylittivät kaikkien odotukset keräten listalle 8 551 ääntä, mikä on nuorille erinomainen tulos. Oululainen Leskelä keräsi 1 924 ääntä Oulusta, missä ehdolla oli myös keskustalainen istuva kansanedustaja Pekka Aittakumpu. Veteläisen vaalitulos ei jää Leskelää huonommaksi, sillä suomussalmelainen sai 1 485 ääntä. Veteläisellä oli vastassa Vasemmistoliiton istuva kansanedustaja Merja Kyllönen.”, kommentoi kaikkien nuorten ehdokkaiden vaalitulosta puheenjohtaja Mykkänen. 

Oinas-Panuman menestys oli koko puolueelle kova pamaus

Siitä huolimatta, että Keskusta menetti Oulun vaalipiirissä yhden kansanedustajapaikan on Pohjois-Pohjanmaan Keskustanuoret ylpeitä, että puolueen ainoa läpi mennyt nuori kansanedustaja oli oman piirin Oinas-Panuma. Keskusta menetti eduskunnasta yhteensä kahdeksan (8) paikkaa. 

“23-vuotiaan Olga Oinas-Panuman reilu 5 000 äänen äänipotti oli erittäin kova pamaus. Juuri tällaista Keskusta tarvitsee, myös vahvimman kannatuksen omaavassa Oulun vaalipiirissä. Meillä on heittää peliin päteviä nuoria kantamaan vastuuta.”, ylistää piirin puheenjohtaja Mykkänen.

Puheenjohtaja Mykkäsen mukaan kenttä puoltaa oppositioon menemistä. Päätös hallitukseen tai oppositioon menemisestä tehdään Suomen Keskustan puoluevaltuustossa 22.-24.4.2023 Helsingissä.

Lisätietoa:

Ville Mykkänen
Pohjois-Pohjanmaan Keskustanuorten puheenjohtaja
p. 040 1262112

Olga Oinas-Panuma
vasta valittu kansanedustaja
p. 044 3569063