Olli Rainio valittiin Keskustan ainoana alle 30-vuotiaana Lapin aluevaltuustoon

torstai 27.01.2022

Historian ensimmäiset aluevaalit käytiin sunnuntaina 23.1.2022. Aluevaaleissa Keskusta menestyi valtakunnallisesti sekä Lapissa paikallisesti. Suomen Keskustan kannatus oli aluevaaleissa koko maassa kolmanneksi suurin eli 19,2 %. Lapin hyvinvointialueella Keskusta oli reilusti suurin ja sai ensimmäiseen aluevaltuustoon jopa 21 paikkaa ja kipusi huikeaan 34,7 % kannatukseen. 

Lapin Keskustanuorten aluevaaliehdokkaat menestyivät puolueen rinnalla erittäin hyvin aluevaaleissa. Torniolainen 29-vuotias Olli Rainio kahmi mielettömän äänisaaliin eli yhteensä 666 ääntä ja tuli valituksi maamme ensimmäiseen aluevaltuustoon. Rainion äänisaalis koostui kotikunnan Tornion sekä naapurikuntien Kemin, Keminmaan ja Rovaniemen äänistä. 

Olli Rainio on 29-vuotias tradenomi ja eduskunta-avustaja Torniosta. Hän on vaikuttanut pitkään Keskustanuorissa sekä Tornion kaupungin kuntapolitiikassa.

“Valtakunnallinen tulos osoitti, että ihmiset kaipaavat politiikalta arkijärkeä, lähellä olevaa, vakaata ja turvallista linjaa. Sen Keskusta tarjosi. Nyt on aika jälleen lunastaa lupaukset kun työ alkaa.”, kiittää Rainio tukijoitaan Facebook-kirjoituksessaan tiistaina 25.1.2022.

Vaikka Rainio oli Keskustan ainoa nuori aluevaltuutettu Lapissa, pärjäsivät muut alle 30-vuotiaat ehdokkaat myös erittäin hienosti. Nuoret ehdokkaat keräsivät ääniä oman kotikuntansa lisäksi myös muista Lapin kunnista. Yhteensä Lapin Keskustanuorten ehdokkaat saivat 775 ääntä.

Lapin Keskustanuorten vaalitulos aluevaaleissa 23.1.22 tarkastuslaskennan jälkeen:

Olli Rainio (Tornio), 666 ääntä, valitaan aluevaltuustoon

Jenni Jutila (Rovaniemi), 45, ei valita

Kimmo Tuhkala (Salla), 26 ääntä, ei valita

Veera Savonen (Rovaniemi), 21 ääntä, ei valita

Tuomas Notko (Rovaniemi), 17 ääntä, ei valita

Lapin Keskustanuoret kiittää kaikkia aluevaaliehdokkaita, heidän tukijoitaan, aktiivisia talkoolaisia, järjestöväkeä sekä äänestäjiä huikeasta aluevaalituloksesta. Ilman äänestäjien luottamusta ja kentän aktiivisuutta kampanjoinnissa, emme olisi päässeet tähän tulokseen. Kiitos!