Pirkanmaan Keskustanuoret: Elintarvikemarkkinat kuntoon BDSM-ottein

torstai 12.05.2022

Elintarvikemarkkinoiden vaniljaseksiaika on ohi. Nyt tarvitaan kovia otteita. Kolmen suuren ketjun välillä ei ole riittävästi tervettä kilpailua, vaan erilaisista halpuutuskampanjoista kärsivät erityisesti ruoantuottajat. Vähittäiskauppa dominoi ja tuottajat ovat joutuneet alistumaan. Nyt on kuitenkin markkinoiden aika alistua isäntänsä eli valtion tahtoon. Ja turvasanaa ei ole, ei ennen kuin homma alkaa taas luistaa.

Maatalouden hätätilaa on puitu nyt jo jokaisessa mediassa. Silti kunnon tekoja odotetaan edelleen. Tukia tarjotaan kyllä sinne ja tänne, mutta se ei riitä. Maatalousyrittäjät eivät kaipaa lisää tukiaisia, vaan parempaa hintaa. Niin kauan kuin markkinatilanne on tämä, maatalous kärsii ja sitä myötä koko maamme ja huoltovarmuutemme. Tässä tilanteessa markkinat eivät hoida itse itseään, joten kansallisen turvallisuuden vuoksi elintarvikemarkkinaa tulee alkaa säädellä ja rajoittaa politiikan keinoin.

Tämä politiikka ei saa olla perinteistä, vaan markkinoita on sörkittävä kunnolla kuin karhu muurahaispesää. Tarvitaankin uusia ideoita. Koska Keskusta pitää ylpeytenään ratkaisujen tarjoamista pelkän ongelmista huutelun sijaan, Pirkanmaan keskustanuoret heittää koepallon: Pitäisikö elintarvikkeille säätää maksimikateprosentti jalostusasteen mukaan? Entä pitäisikö maataloustuotteille olla minimihinta, jota päivitettäisiin kvartaaleittain tuotantokustannusten mukaan? Pitäisikö ruoan myynti peräti kansallistaa? Mitä muita keinoja olisi olemassa? Pirkanmaan keskustanuoret haastaakin kaikki pohtimaan ratkaisuja. Valtiolla pitää olla keinot puuttua huoltovarmuuden kannalta kriittiseen teollisuudenalaan, vaikka se rajoittaisikin markkinoita.

Lisätietoja:

Terhi Ala-Keturi
Pirkanmaan Keskustanuoret, puheenjohtaja
terhialaketuri(a)gmail.com

050 3284831

Miina-Maija Simonen
Pirkanmaan Keskustanuoret, varapuheenjohtaja
miina-maija.simonen(a)phpoint.fi
045 123 8501