Pirkanmaan keskustanuoret ja Tampereen demarinuoret: Parlamentaarista yhteistyötä lisättävä 

torstai 23.05.2024
Pirkanmaan Keskustanuoret ja Tampereen demarinuoret vaativat parlamentaarisen yhteistyön lisäämistä.

Lyhyen aikavälin politiikka ja kykenemättömyys yhteistyöhön tekee hallaa suomalaiselle yhteiskunnalle ja politiikalle. Siksi Pirkanmaan keskustanuoret ja Tampereen demarinuoret peräänkuuluttavatkin parlamentaarista, eli eduskuntapuolueiden välistä yhteistyötä poliittisen polarisaation keskelle! 

Viime vuosien kriisit kuten korona, Ukrainan sota sekä Israelin hyökkäys Gazaan ovat koetelleet ja ravistelleet Suomea sekä muuta maailmaa jättäen yhteiskuntiimme pysyvän jäljen. Epävarmuus ja kuohunta on heijastunut myös suomalaisten yhtenäisyyteen ja politiikan toimintatapoihin. Politiikka on viime vuosien ja vuosikymmenten aikana ääripäistynyt ja yli puoluerajat yltävä yhteistyö on ollut koetuksella. Sosiaalisella medialla on varmasti ollut kehitykseen merkittävä vaikutus.  

Parlamentaarisen yhteistyön heikoista kantimista kertoo se, että eduskunnan kuppilassa istahdetaan yhä harvemmin toisen laidan edustajien viereen vaihtamaan kuulumisia. Sen sijaan toisia lytätään, maalitetaan ja haukutaan sosiaalisen median verhon takaa. Kompromissien etsimisestä on siirrytty ideologiseen ja valtakamppailuihin nojaavaan päätöksentekotapaan, eikä yleisen edun tavoitteluun uskota entiseen tapaan. Viesti vahvemman poliittisen yhteistyön toiveesta läpi puoluekentän uhkaa jäädä huutavien ääripäiden välille. 

Yhtenäisyys on pienelle valtiolle valtavan suuri voimavara, josta on pidettävä tiukasti kiinni. Politiikan maailmassa konsensushakuisuus on äärimmäisen arvokasta ja sen tulisi olla suomalaisen politiikan keskiössä jatkossakin. Yli puoluerajat ja poliittiset jakolinjat yltävällä politiikalla on rakennettu aikoinaan myös suomalainen hyvinvointivaltio.  

Vahva parlamentaarinen yhteistyö yli vaalikausien toisi politiikkaan jatkuvuutta ja varmuutta. Politiikan äärilaidasta toiseen heittelehtiminen ei tee hyvää yhdellekään taholle. Demokratiassa täysi yhtenäisyys ja samanmielisyys ei ole missään nimessä ihanne, mutta huoli herää siinä pisteessä, kun eriäviä mielipiteitä ei suostuta edes kuuntelemaan.  

Pirkanmaan keskustanuoret ja Tampereen demarinuoret toivoo Suomen poliittisilta päättäjiltä toimia parlamentaarisen yhteistyön vahvistamiseksi. Kykenemättömyys yhteistyöhön vie meidät perikatoon! 

Lisätietoja:

Pirkanmaan Keskustanuoret, varapuheenjohtaja
Tilda Karhumaa
p. 044 9996 799
tilda.karhumaa(a)gmail.com


Tampereen demarinuoret, puheenjohtaja
Ele Rantasalmi
p. 044 3387 489