Pirkanmaan Keskustanuoret: Miina-Maija Simonen liittohallitukseen – ”järjestö kuihtuu, jos se lämpenee vain sisäänpäin”

keskiviikko 28.09.2022
Miina-Maija Simonen Keskustanuorten liittokokouksessa 2021 Torniossa

Pirkanmaan Keskustanuoret esittää varapuheenjohtajaansa Miina-Maija Simosta Keskustanuorten liittohallitukseen kaudelle 2023–24.

– Miina on toiminut tänä vuonna liittohallituksen varajäsenenä ja osoittanut ahkeralla työskentelyllä, haastamisella ja osallistumisella olevansa varma valinta myös tuleville vuosille. Tulevaisuuteen hän vahvasti katsookin, kiittää Pirkanmaan Keskustanuorten puheenjohtaja Terhi Ala-Keturi.

– Ensimmäinen vuosi liittohallituksessa on vasta avannut järjestön arkun, ja nyt haluan perehtyä sen arkun sisältöön. Koen, että minulla on näkemystä järjestön kehittämiseen seuraavaksi kahdeksi vuodeksikin.

Miina huomauttaa, että on syytä olla huolissaan Suomen vahvimman poliittisen nuorisojärjestön tilasta, kun yhä harvempi tulee mukaan Keskustanuoriin.Valmista reseptiä ongelman ratkaisemiseksi ei voi yksi ihminen laatia, mutta lusikka on meistä kunkin otettava kauniiseen käteen ja soppa syötävä.

– Meidän on lähdettävä liikkeelle omien huonojen tapojen karsimisesta. Puhummeko niin, että meitä ymmärretään? Otammeko aidosti uudetkin mukaan, ehdokas kysyy.

– Kun käytämme omaa slangia, eli lyhenteitä tai termejä, uusi jäsen voi tuntea helposti ulkopuolisuutta. Ihmisistä pelkällä etunimellä puhuminen tai tunnetuilla nimillä tärkeily voi saada uuden tuntemaan olonsa ulkopuoliseksi. Haluankin kiinnittää huomiota siihen, että puhuttaessa vaikka lihasta, valtuuskunnasta tai Aleksista, varmistetaan että jokainen mukana oleva tietää kenestä tai mistä puhutaan. Järjestö kuihtuu, jos se lämpenee vain sisäänpäin, Miina varoittaa.

Keskustanuoret on kuitenkin yhä Suomen paras nuorisojärjestö, ja Miina suositteleekin mukaan tuloa sekä luottamustehtäviin hakemista.

– Liittohallitus on oivallinen oppimispaikka sekä politiikkaan että järjestötoimintaan. Myös siksi olen itsekin hakemassa jatkokautta, koska uuden oppiminen sekä politiikan näkeminen tältä tasolta on ollut parasta liittohallituksessa tähän asti. Itse ehdokkuus on sekin oppimistilanne, joten kannustan kaikkia hakemaan rohkeasti tänäkin vuonna liittohallitukseen! Nähdään liittokokouksessa!

Lisätietoja:

Miina-Maija Simonen
Pirkanmaan Keskustanuoret, varapuheenjohtaja, liittohallitusehdokas
miina-maija.simonen(a)phpoint.fi
045 123 8501


Terhi Ala-Keturi
Pirkanmaan Keskustanuoret, puheenjohtaja
terhialaketuri(a)gmail.com

050 3284831