Pohjois-Pohjanmaan Keskustanuoret: Ydinvoimalla taistelemme ilmastonmuutosta vastaan!

maanantai 11.11.2019

Pohjois-Pohjanmaan Keskustanuoret kannattaa lisäydinvoiman rakentamista. Suomen tulee tuottaa energiaa hiilivapaasti. Ilman ydinvoiman lisäämistä tähän tavoitteeseen ei päästä.

Suomeen rakennettu ydinvoima vähentää sähkön tuontia ja luo elinvoimaa maakuntiin. Esimerkiksi Pyhäjoen Hanhikiven suorat työllistämisvaikutukset ovat noin 500 henkilöä ja epäsuorat 5000 henkilöä. Voimalaitoksen ansiosta syntyvät verotulot on monelle talousahdingossa olevalle kunnalle elintärkeitä.

”Tasainen ja varma energiansaanti on yhteiskunnan toimimisen, elinkeinoelämän ja teollisuuden kannalta välttämätöntä”, linjaa Pohjois-Pohjanmaan Keskustanuorten puheenjohtaja Marjut Lehtonen.

Sähköntarve kasvaa sähköautojen ja sähkötyökoneiden yleistyessä. Teollisuuden tarve sähkölle lisääntyy, kun tavoitellaan hiilineutraaleja tapoja tuottaa hyödykkeitä. Esimerkiksi Raahen SSAB terästehdas suunnittelee vedyn avulla tuottavaa terästä hiilineutraalisti, mutta tämä prosessi vaatii valtavan määrän sähköä.

”Maailma sähköistyy ja ilmastoystävälliset tuotantotavat vaativat lisää sähköä. Uusiutuvan energian lisäksi ydinvoimaa tarvitaan lisää”, penää Pohjois-Pohjanmaan Keskustanuorten varapuheenjohtaja Jere Tapio.

Ilmastonmuutos on ihmiskunnan pahin uhka ikinä. Tärkeimmät toimet ilmastonmuutoksen torjumisessa tehdään energiasektorilla, joka on merkittävin hiilidioksidipäästöjen lähde. 

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Marjut Lehtonen, 0405935027, marjut-lehtonen@hotmail.com

Varapuheenjohtaja Jere Tapio, 0407609463, jeretapio@outlook.com