Pohjois-Pohjanmaan kuntiin 27 nuorta keskustalaista valtuutettua

tiistai 15.06.2021

Keskusta pysyi vahvana Pohjois-Pohjanmaan kunnissa. Pohjois-Pohjanmaalla kunnanvaltuustoihin valittiin yhteensä 27 nuorta keskustalaista valtuutettua. Maakunnan nuoret ehdokkaat menestyivät vaaleissa hyvin, sillä jopa 49 nuorta ehdokasta pääsi myös vaaleissa varavaltuutetun paikalle. Nuoreksi valtuutetuksi lasketaan kaikki vaalipäivänä 13.6. alle 30-vuotiaat. 

Pohjois-Pohjanmaan Keskustanuorten puheenjohtaja Teemu Haukipuro, 28 vuotta, oli ehdolla Haapaveden kunnanvaltuustoon. Haukipuro valittiin valtuustoon varsinaiseksi jäseneksi 65 äänellä.

– Nuorten hieno menestys kuntavaaleissa osoittaa, että nuoriin luotetaan ja nuoret edustavat isoa joukkoa kunnan asukkaista. Päätöksentekoon tarvitaan kokeneiden rinnalle uusia ja nuoria, jotka parhaillaan tuovat mukanaan uutta näkökulmaa ja intoa. Päätöksenteko ei katso ikää, vaan kaikki ovat arjen asiantuntijoita, Haukipuro summaa tulosta. 

Pudasjärveläinen 21-vuotias Olga Oinas-Panuma oli vaaleissa oman kuntansa äänikuningatar. Hänen mielestä Pudasjärvellä nuoren naisen äänestäminen merkitsee sitä, että nuoriin luotetaan ja kuntalaiset uskaltavat katsoa tulevaisuuteen.

– Politiikka on jatkumoa, joten politiikkaan pitää ottaa vaikuttajia kasvamaan jo nuorena. Pudasjärvellä Keskustan listalta molemmat nuoret ehdokkaat tulivat valituksi varsinaisiksi jäseniksi kunnanvaltuustoon, Oinas-Panuma kommentoi hienoa vaalitulosta. 

Koko maassa Keskustanuorten tulos oli erittäin hyvä, sillä yhteensä 137 alle 30-vuotiasta nuorta sai kunnanvaltuutetun paikan ja jopa 216 nuorta pääsi varavaltuutetuksi. Voidaankin todeta, että nuoret keskustalaiset valtaavat valtuustot ympäri Suomen!

Keskustanuorilla oli koko maassa yhteensä 615 nuorta ehdokasta ja näistä 108 oli ehdolla Pohjois-Pohjanmaan kunnissa.