Pohjois-Savon keskustanuoret: Juho Väisänen liittohallitukseen

perjantai 24.09.2021

Pohjois-Savon keskustanuoret esittävät Juho Väisästä keskustanuorten liittohallitukseen. 24-vuotias korkeakouluopiskelija haluaa liittohallituksen jäsenenä varmistaa keskustanuorten laajaa merkitystä koko maan johtavana poliittisena nuorisojärjestönä. Hän esittää muun muassa jäsenhankintaan uusien jäsenten kepu- tai kenumentori -verkostoa.

“Erilainen keskustanuorten johtokunta- ja vaalityö on kasvattanut minua toimijana ja haluan antaa panokseni myös liiton toimintaan. Pidän tärkeänä, että keskustanuorten näkyvyys ja vaikuttavuus ovat jatkossakin huipputasolla. Sen vuoksi pitäisi panostaa entistä enemmän myös jäsenhankintaan ja olen pohtinut uudenlaista kepu- tai kenumentori -verkostoa uusille jäsenille. Eikö olisikin mahtavaa, jos jokaiselle uudelle jäsenelle taattaisiin oma mentori? Muita tärkeitä teemoja minulle ovat esimerkiksi opintotuen rooli eri elämäntilanteissa olevien opiskelijoiden osalta ja mielestäni tehtyjen opintotukimuutosten osalta tulisi tehdä vaikutusarviointia – tarvittaessa myös korjata opintotuki-mallia. Ollessani palveluksessa, huomasin myös epäkohtia varusmiesten toimeentulossa ja palveluksen suorittamisesta maksettavan korvauksen tasossa, joka vaatisi tarkastelua”, Väisänen kertoo.

Pohjois-Savon Keskustanuoret näkevät, että Juhosta liittohallitus ja koko liitto saisi osaavan tietopankin ja yhteistyökykyisen toimijan. 

“Juho on monialainen, innovatiivinen ja keskustelutaitoinen järjestötoimija. On ollut ilo toimia Juhon kanssa yhteistyössä niin järjestötyössä kuin työelämässäkin. Mielestäni Juholla on myös osuva huoli nuorten taloudellisesta tilanteesta eri elämäntilanteissa”, kuvailee Pohjois-Savon Keskustanuorten puheenjohtaja Emmi Hämäläinen.

Väisänen opiskelee tällä hetkellä Itä-Suomen yliopistossa historiaa ja Karelia-ammattikorkeakoulussa liiketaloutta. Hän liittyi keskustanuoriin 21-vuotiaana, jonka jälkeen hän on kerryttänyt osaamistaan järjestöstä erinäisten luottamustehtävien kautta. Juho toimii tällä hetkellä Iisalmen ja Pohjois-Savon piirin johtokunnissa. Tämän lisäksi hän toimii opintojen ohella Joensuun Opiskelevien Keskustalaisten johtokunnassa. Keskustanuorten liittokokous järjestetään 30-31.10.2021 Torniossa, jossa jäsenistö valitsee uuden johdon ja liittohallituksen.