Pohjois-Savon Keskustanuoret: Perustulo pois pöytälaatikosta!

perjantai 03.06.2022

Suomessa on otettava viipymättä iso askel perustulon käyttöönottamiseksi. Lyhyet ja kapeasti suunnatut kokeilut sekä asian loputon vatvominen eivät enää riitä. Nyt tarvitaan konkreettisia toimia. 

Keskustanuorilla on ollut perustulosta selkeä, negatiiviseen tuloveroon perustuva linja jo pitkään. Sen maaliin saattaminen on tulevaisuuden teko, jolla turvataan jokaisen suomalaisen toimeentulo myös vaikeina hetkinä. Kukaan ei saa jäädä tyhjän päälle. ”Vuonna 2018 puolueemme linjasi perustulon puolesta. Erityisesti lähiaikoina puoluejohdon suunnalta kuulunut vastikkeellisuus ei ole osa tätä Keskustan linjaa. On pöyristyttävää, että ihmisyysaatteen lippua kantava puolueemme liittäisi vastikkeellisuuden perustuloon.” Toteaa Pohjois-Savon Keskustanuorten puheenjohtaja Veera Ursin. 

”Vuonna 2018 puolueemme linjasi perustulon puolesta. Erityisesti lähiaikoina puoluejohdon suunnalta kuulunut vastikkeellisuus ei ole osa tätä Keskustan linjaa. On pöyristyttävää, että ihmisyysaatteen lippua kantava puolueemme liittäisi vastikkeellisuuden perustuloon.” Toteaa Pohjois-Savon Keskustanuorten puheenjohtaja Veera Ursin. 

Ajassamme on huomattavia haasteita, joiden aikana turvaa tarvitaan entistä kipeämmin. Korona-ajan ja nyt viimeisimmäksi Euroopassa syttyneen sodan seurauksesta epävarmuus omasta toimeentulosta ja tulojen riittävyydestä on iskenyt laajasti kansakuntaan, etenkin heikko-osaisiin. 

Tällä hallituskaudella ei ole vielä tekoja perustulon käyttöönoton tai laajempien kokeilujen eteen nähty. Pohjois-Savon Keskustanuoret vaatii, että Keskusta ja koko hallitus edistävät johdonmukaisesti perustulopohjaista sosiaaliturvajärjestelmää.

Lisätietoja:

Veera Ursin, puheenjohtaja

+358442788871

ursinveera@gmail.com