Pohjois-Savon Keskustanuorten syyskokous: Nuoret tarvitsevat laajan yhteiskuntasopimuksen Itä-Suomen kasvun vauhdittamiseksi

perjantai 24.11.2023

Syyskokouksen henkilövalinnat:

Pohjois-Savon Keskustanuorten syyskokous pidettiin 24.11.2023.
Pohjois-Savon Keskustanuorten uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Kuopiolainen Venla Kajan sekä varapuheenjohtajaksi Miika Jauhiainen. Muut hallituksen jäsenet vuodelle 2024 ovat Jori Juntunen, Reetta Puttonen, Aapeli Rytkönen, Olli Savonen, Veera Ursin ja Juho Väisänen.

Syyskokouksen kannanotto: Nuoret tarvitsevat laajan yhteiskuntasopimuksen Itä-Suomen kasvun vauhdittamiseksi

Itärajan tilanne on epävakaa, mikä korostaa itäisen Suomen asemaa maan kokonaisturvallisuudessa. Itä-Suomen tulevaisuuden varmistamiseksi ja kasvun luomiseksi tarvitaan laaja parlamentaarisella yhteistyöllä valmisteltu yhteiskuntasopimus. Työhön on syytä osallistua niin elinkeinoelämä, koulutussektori kuin hyvinvointialueetkin. Avainasemassa on oltava alueen nuoret.

Yhteiskuntasopimuksen valmisteluun tarvitaan erityisesti nuoria, jotka näkevät itsensä rakentamassa elämäänsä itäisessä Suomessa. Keskiössä on oltava nuorten odotukset ja toiveet, joiden pohjalta he voisivat nähdä tulevaisuudessa jäävänsä alueelle. 

Maailman epävakaa tilanne horjuttaa nuorten tulevaisuuden uskoa ja lisää pahoinvointia entisestään. Itärajan tapahtumat ovat lähellä alueen nuoria ja siksi se vaikuttaa heihin erityisellä tavalla.

Yhteiskuntasopimus tarvitaan yli 10 vuoden ajaksi. Hallitukset vaihtuvat tiuhaan ja aluepoliittiset painotukset muuttuvat, mikä luo alueen tulevaisuuden näkymille epävarmuutta ja siten vaikuttaa muun muassa investointeihin, opiskelijahakuihin ja työuriin, jotka voivat herkästi suuntautua muualle.

Panostukset Itä-Suomen tulevaisuuden eteen ovat panostuksia koko Suomen turvallisuuteen. Nykyiset hallituksen toimet eivät riitä. Asuttu Suomi on turvallinen Suomi.

Lisätiedot:

Veera Ursin,
puheenjohtaja
ursinveera@gmail.com