Pohjois-Savon Keskustanuorten vuosikokous: Hallituksen väärä suunta

perjantai 26.04.2024

Edellisellä viikolla kehysriihessä päätettiin mm. sosiaali- ja terveyspalveluihin sekä opiskelijoihin kohdistuvista leikkauksista. Jo tätä aiemmin hallitus oli päättänyt asumistuen ja työttömyysturvan leikkaamisesta. Tämä on väärä suunta.

Taloutta ei voida kiristää väärällä tavalla pitkäksi aikaa ja olettaa, ettei sillä olisi mitään vaikutuksia. Esimerkiksi masennuksen vuoksi työkyvyttömäksi joutuvat eivät välttämättä löydä takaisin työmarkkinoille.

Näyttää vahvasti siltä, että valtion velkaa on päätetty maksattaa yhteiskunnan heikompiosaisilla. Tällaisen politiikan jatkuessa Suomen yhteiskunta joutuu eittämättä kohtaamaan eriarvoisuuden lisääntymistä.

Nykytilanteessa, jossa Suomen talouden tila on erityisen huolestuttava maan nykyinen hallitus haluaa tehdä niin veronkorotuksia, vähentää tukia kuin leikata menoja. Tämä on erityisen väärä liike väärään suuntaan ja väärään aikaan.

Mikä röyhkeintä, istuva hallitus teeskentelee osaavansa taloudenhoidon ja pelastavansa Suomen talouden. Sen aikana vain velka ja työttömyys on ollut kasvussa.

Liian optimistiset taloudelliset oletukset johtavat lopulta siihen, että joudumme kaikki yhteiskuntana maksamaan kovan hinnan vääristä päätöksistä.

Hallituksen ongelma on taloudellisen strategisen näkemyksen puute. Virheellinen narratiivi, joka keskittyy vain budjetin tasapainottamiseen ei vie meitä minnekään. Hallitus, jolta todelliset ideat ovat loppuneet, ei voi pelastaa Suomen taloutta.

Tässä taloudellisesti haastavassa ajassa kaivattaisiin kipeästi panostuksia investointeihin ja talouskasvua aikaansaaviin innovaatioihin, joilla talouden näkymää kirkastetaan pitkällä tähtäimellä. Suomi tarvitsee kasvunäkymiä.

Lisätiedot:
Venla Kajan,
puheenjohtaja
venla.kajan@gmail.com