Raahen Seutukunnan Keskustanuoret: Koulukiusaaminen on kouluväkivaltaa

maanantai 05.10.2020

Raahen Seutukunnan Keskustanuoret vaativat koulukiusaamiseen termien muuttamista. Termi koulukiusaaminen täytyy muuttaa kouluväkivallaksi myös koulujen ja perheiden arkisessa keskustelussa. Keskustelua tulee käydä oikeilla nimillä ja kouluväkivaltaan tulee puuttua asiaankuuluvalla vakavuudella. 

Kouluväkivallassa tapahtuu usein myös rikoksia, jotka on vietävä koulun sisäisen käsittelyn lisäksi viedä myös rikostutkintaan ja rikoksiin syyllistyneet tulee tuomita lain edellyttämiin rangaistuksiin.

“Myös koulussa tapahtunut väkivalta tulee käsitellä koulussa vakavasti ja mahdollisesti tapahtuneet rikokset tulee viedä oikeaan rikoskäsittelyyn”, penää Raahen seutukunnan keskustanuorten hallituksen jäsen Matti Rautakoski.

Kouluväkivallan uhreja on tuettava entistä enemmän, ja vakavissa väkivaltatilanteissa väkivallantekijän on vaihdettava koulua, mikäli urhin toipuminen sitä vaatii. 

“Koulu ei saa olla kehto, jossa voimassa olevaa lakia pystyy rikkomaan, ja asia painetaan villaisella”, vaatii Raahen seutukunnan keskustanuorten puheenjohtaja Tuomas Tornberg. 

Raahen seutukunnan keskustanuoret vaativatkin koulujen henkilökunnalta niin Raahessa kuin koko Suomessa selkärankaa puuttua kouluväkivaltaan ja käsitellä asiat loppuun asti jopa rikostutkintaan asti.

Puheenjohtaja: Tuomas Tornberg, 045 3478757

Sihteeri: Matti Nivala, 044 0264246