Rohkeasti ihmisten hyväksi – Itä-Suomen asia on yhteinen, koko Suomen asia

maanantai 22.01.2024

Tämä aika ei kaipaa lisää epävakautta, vaan tukevaa kallioperää, joka ei maailman puhureissa huoju. Kaipaamme koko Suomen etua ajattelevaa, terävää ja luotettavaa tasavallan presidenttiä tulevalle kuusivuotiskaudelle. Oikea valinta on Olli Rehn.

Tulevan presidentin täytyy tehdä parhaansa itärajan turvallisuuden varmistamiseksi ja kansallisen yhtenäisyyden parantamiseksi, ja Rehnillä on siihen sekä tahtoa että taitoa.

Tilastollisesti Itä-Suomessa menee monella saralla huonommin kuin muulla Suomella, ja sen tulisi huolestuttaa meistä jokaista. Korkeampi työttömyys, sairastavuus ja heikompi huoltosuhde sekä väestöennuste ovat esimerkkejä tästä. Vähemmän on vertailussa niin ikään korkeakoulupaikkoja kuin myös alueelle kohdistuvia yritysinvestointejakin.

Hetkessä ongelmat eivät ole syntyneet, mutta Venäjän käynnistämä hyökkäyssota Ukrainassa on entisestään jyrkentänyt alamäkeä.

Suunnitelmia ja ideoita on valtakunnan tasolla riittänyt ja riittää, mutta totteutus on puuttunut. Näivettynyt Itä-Suomi ei ole yhdenkään suomalaisen etu. Nyt on aika kääriä hihat!

Alueellisten haasteiden ohella koko Suomen hartioilla painaa tällä hetkellä nykyhallituksen kasvattama valtion velka. Tilannetta hankaloittaa entisestään vallitseva kansainvälinen epävakaus ja sotilaalliset konfliktit. Tulevaisuus huolettaa monia – ja syystä. Huoli ei ole vain etäistä pelkoa, vaan se tuntuu jo tällä hetkellä yhä useamman kukkarossa. Rehnin talousosaaminen ja kokemus tiukoista neuvotteluista on juuri sitä, mitä maailma nyt tarvitsee.

Tee paras investointi tulevaisuuteen, käy äänestämässä Olli Rehn presidentiksi!

Lisätiedot:

Venla Kajan, puheenjohtaja, Pohjois-Savon Keskustanuoret
venla.kajan@gmail.com