Satakunnan Keskustanuoret: Opiskelijatalo Saikku on tärkeä osa Porin kasvusopimusta

torstai 11.04.2024

Porin kaupungissa valmistellaan kasvusopimusta, jonka yhtenä tavoitteena on saada kaupunkiin 2000 uutta korkeakouluopiskelijaa vuoden 2028 loppuun mennessä. Tavoite on juuri sitä mitä Pori ja muukin Satakunta tarvitsee kasvaakseen ja kehittyäkseen.

Samalla kaupungin tekninen toimi on laatinut esityksen kaupungille tarpeettomista kiinteistöistä. Opiskelijatalo Saikku on päätynyt esityksessä mahdollisesti myytävien listalle. On nurinkurista, että toisaalla tavoitellaan kaupungin opiskelija määrän suurta kasvattamista, ja toisaalla suunnitellaan opiskelijakulttuurin kurjistamista.

Saikku on toiminut pitkään opiskelijoiden kohtaamispaikkana ja yhteisöllisyyden lisääjänä. Saikku tulee ensimmäisenä mieleen, kun miettii Porin opiskelijakulttuuria. Saikku on Suomessa ainoa laatuaan, sillä se on toteutettu ammattikorkeakoulujen ja yliopistokeskuksen opiskelijayhdistysten yhteistyönä.

Ilman mielikuvaa Porista viihtyisänä opiskelijakaupunkina on turha haikailla opiskelijoiden määrän suuresta kasvusta. Siihen tarvitaan opiskelijatalo, joka mielellään on jatkossakin Saikku.

Lisätietoja:

Laura Töykkälä
laura.toykkala77(a)gmail.com
Puheenjohtaja Satakunnan Keskustanuoret
Eurajoki

Vilho Hakala
vilho.hakala(a)nakkila.fi
Piirihallituksen jäsen, Satakunnan Keskustanuoret
Nakkila