Satakunnan Keskustanuoret tuomitsee Satakunnan PS-nuorten puheenjohtajan lausunnot

maanantai 24.02.2020

Satakunnan PS-nuorten puheenjohtaja ja nuorisojärjestön 2. varapuheenjohtaja kertoi edustaessaan nuorisojärjestöä viikonloppuna Etnofutur-tapahtumassa Virossa, että on ”etnonationalisti, traditionalisti ja fasisti”. 

Satakunnan Keskustanuoret tuomitsevat jyrkästi Satakunnan PS-nuorten Toni Jalosen lausunnot liittyen fasismiin ja etnonationalismiin. 

”Suomessa, eikä Satakunnassa, ole tilaa etnonationalistiselle tai fasismin kaltaiselle totalitaristiselle ja demokratiaa halventavalle ajattelulle, jonka seurauksena miljoonia on Euroopan historiassakin kuollut”, linjaa Satakunnan Keskustanuorten piirin varapuheenjohtaja Joonas Immonen.

Satakunnan Keskustanuoret pitävät Perussuomalaisen puolueen ratkaisua erottaa Jalonen puolueesta hyvänä, mutta vaativat Perussuomalaisilta nuorilta toimia Jalosen jatkoa ajatellen. 

”Pidän uhkaavana sitä, että keskuudessamme toimii nuorisojärjestö, jonka varapuheenjohtaja kertoo avoimesti kannattavansa ihonväriin pohjautuvaa syrjintää ja fasismin kaltaista ihmisarvon alasajoa”, linjaa Immonen.

”Olemme huolissamme, että opetus- ja kulttuuriministeriö on tukenut nuorisojärjestöä 91 000 eurolla tänäkin vuonna. On selvää, että fasistista ja etnonationalistista arvopohjaa ei tule rahoittaa OKM:n tai valtion puolesta, siksi tervehdimme ilolla sitä, että ministeriö on käynnistänyt selvityksen nuorisojärjestön tukien suhteen”, Immonen kertoo. 

Satakunnan Keskustanuoret kieltäytyvät yhteistyöstä PS-nuorten kanssa, kunnes fasistit on siivottu järjestöstä.

Lisätietoja: 

Satakunnan Keskustanuorten varapuheenjohtaja 
Joonas Immonen
0451457600