Saunan MM-kilpailut takaisin!

torstai 23.06.2022

Venäläinen dopingkulttuuri tärveli saunakilpailujen maineen 2010.

Mikäli rasvoilla ja lääkkeillä kikkailu olisi jätetty kokonaan pois saunomisen maailmanmestaruuskilpailussa, niin kilpailua järjestettäisiiin todennäköisesti entistä suurempana vielä tänäkin päivänä. Saunakilpailut saivat loppuvuosina entistä enemmän kansainvälistä mediahuomiota, uusia kilpailijoita sekä katsojia. Tunnelmaa löytyi.

Kritiikkiä on noussut esiin siitä, että kilpasaunominen olisi jotenkin haitaksi suomalaiselle sauna-imagolle. Pötypuhetta! Siinä missä omia rajoja koitellen, verenmaku suussa kilpaileminen kestävyysurheilussa on urheilua parhaimmillaan, sitä on yhtälailla myös kilpasaunominen.

On myös huomattava, ettei kilpasaunominen sovi läheskään kaikille, eikä sen ole missään nimessä tarkoituskaan. Tärkeintä on, että jokainen löytää sen oman tavan saunoa, oli kyseessä sitten perinteinen savusauna tai turkkilainen höyrysauna, 60-asteinen taikka 100-asteinen sauna. Pääasia, että löylyttelystä pitää!

Pohjois-Pohjanmaan Keskustanuoret toivoo, että saunan MM-kilpailut jatkuva, ja että niille löydetään uusi järjestäjä. Oulussa saunomiselle löytyisi meren ääreltä oivat puitteet, esimerkiksi Toppilansaaresta.

Lisätietoa:
Joel Taskila
Pohjois-Pohjanmaan Keskustanuorten puheenjohtaja
p. 044 356 9435