Selkärankaa Keskustanuoret!

perjantai 20.01.2023

Keskustan edustajat Lohi, Aittakumpu ja Mattila äänestivät sosiaali- ja terveysvaliokunnan kokouksessa 19.1.2023 translain uudistusta vastaan. Kyseinen lakiuudistus on hallitusohjelman mukainen ja Keskusta on sitoutunut hallitusohjelmaan. Lisäksi translain uudistus on puolueemme periaateohjelman mukainen ja lain uudistamista puoltava linjaus on tehty ensimmäistä kertaa jo vuonna 2012 Turun puoluekokouksessa. Eikö ole jo osoitettu, että tahtotilaa kentällä on? Miksi yksittäiset edustajat eivät tätä halua noudattaa toimiessaan eduskuntaryhmän mandaatilla?

Tällä hetkellä näyttää, ettei kyseisiä edustajia  tulla puolueen toimesta nuhtelemaan tai asettamaan kurinpidollisia toimia puolueen linjaa vastaan äänestäneille edustajille. Miltä tämä näyttää ulos päin? Minne voimme asettaa rajan omantunnon kysymyksistä? Eikö tasa-arvo ja tasavertaiset ihmisoikeudet ole niin tärkeä osa aatettamme, ettemme voi katsoa kyseistä toimintaa läpi sormien?

Keskustaopiskelijat on mallikkaasti ripeästi ottanut kantaa tähän edustajien kyseenalaiseen toimintaan. Sen sijaan Keskustanuoret ovat vaienneet. Hiljeneminenkin on tapa ottaa kantaa. Me Hämeen keskustanuoret vaadimme nyt selkärankaa liitolta. Uskaltakaa puolustaa arvojamme vaikka se ei puolueelle sopisikaan!

Lisätietoja:
Laura Hahl, Hämeen Keskustanuorten puheenjohtaja
laura.e.hahl@gmail.com
Touko Uotila, Hämeen Keskustanuorten varapuheenjohtaja
touko.uotil99@gmail.com