Kainuun Keskustanuoret: Suomesta kuningaskunta ja Jukka Jalosesta kuningas

perjantai 01.04.2022

Ulko- ja turvallisuuspolitiikan saralla tapahtuu, minkä vuoksi Suomen kamarallekin tarvitaan vakautta ja jatkuvuutta. Nykyisessä tilanteessa jotkut ovat esittäneet jopa tasavallan presidentti Sauli Niinistön jatkokautta poikkeuslailla. Kainuun Keskustanuorten mielestä presidentin jatkon sijaan presidentti-instituutiosta tulisi kuitenkin luopua kokonaan, ja Suomen tulisi vaihtaa valtiomuotonsa tasavallasta perustuslailliseksi monarkiaksi.

Suomen kuningaskunnan ensimmäiseksi kuninkaaksi voitaisiin valita miesten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajanakin tunnettu Jukka Jalonen – onhan hän osoittanut erinomaista johtajuutta viimeisen reilun vuosikymmenen ajan mm. johdattamalla Leijonat kahteen maailmanmestaruuteen ja viimeisimpänä olympiavoittoon.

Jalosella on tutkitusti myös aatelisia juuria, joten tästäkin näkökulmasta katsoen hän olisi sopiva vaihtoehto kuningaskuntamme ensimmäiseksi kuninkaaksi. Jalosen kuninkuuden myötä Suomelle saataisiin oma leijonakuningas, ja valtiolle voitaisiin myös esimerkiksi kehittää matkailubrändiä erityisenä ”leijonakuningaskuntana”.

Aprillia, aprillia! Kainuun Keskustanuoret kannattaa suoraa kansanvaalia Suomen tasavallan presidentin valitsemiseksi. Haluamme, että Suomen seuraava tasavallan presidentti on keskustalainen, rautainen ulkopolitiikan osaaja. Uskomme, että häntä Jukka Jalonenkin haluaisi äänestää.

Lisätietoja:

Milla Veteläinen
puheenjohtaja, Kainuun Keskustanuoret
p. 044 979 4321
milla.vetelainen(at)gmail.com