Tulos tai ulos! – Katetta vaalilupauksille, arvon perussuomalaiset!

perjantai 24.11.2023

Orpon Kokoomusjohtoinen hallitus on ollut Perussuomalaisten, RKP:n ja KD:n tuella pystyssä jo kunnioitettavat viisi kuukautta. Hallitusohjelman kirjaukset ja toimet ovat kuin suoraan Kokoomuksen puolueohjelmasta, mikä herättää kysymyksen ennen kaikkea perussuomalaisten hallituksessa olemisen luonteesta ja syystä. Perussuomalaiset nimittäin lupasivat vaalien alla paljolti eri asioita, kuin mitä hallitus todella tekee.

Perussuomalaiset kampanjoivat edellisen hallituskauden aikana ja vaalien alla esimerkiksi bensan hinnalla, tiestön kunnossapidolla, maatalouden pelastamisella ja toisaalta Keskustan syyttämisellä ”maaseudun alasajosta”. Osin näihin teemoihin perussuomalaisten vaalimenestys ja lopulta hallitukseen nousu perustui. On siis syy ja oikeus vaatia katetta vaalilupauksille.

Keski-Pohjanmaan Keskustanuoret kysyvätkin nyt perussuomalaisilta; Missä ovat katteet vaalilupauksille? Missä on alhainen bensan hinta? Missä ovat tiestön kehittämiseen ja korjausvelan hoitamiseen käytettävät rahat? Missä ovat maaseudun kehittämisrahat ja maataloustuottajien kriisitukirahat? Entä missä ovat toimet pienten maaseutukuntien valoisan tulevaisuuden eteen?

Keskusta on politiikassaan pitänyt esillä esimerkiksi mainittuja tiestön kunnossapitoa, maatalouden kannattavuuskriisiä ja maaseudun elinvoimaa. Perussuomalaiset kampanjoivat samoin aihein ennen vaaleja. Nyt perussuomalaisilla olisi mahdollisuus vaikuttaa – vaan missä ovat teot ja tulokset? Perussuomalaisilla olisi täydet mahdollisuudet esimerkiksi neuvotella Turun tunnin junan sadat miljoonat maaseudun tiestön kunnossapitoon. Kuitenkin lupausten toteuttamisen sijaan perussuomalaiset toimillaan entisestään pahentavat aiemmin mainittujen asioiden tilaa. Asioiden, joiden puolesta he puhuivat.

Tulos tai ulos! – Vaadimme katetta vaalilupauksille tai vähintäänkin vastuun ottamista petetyistä vaalilupauksista.