Valta Varsinais-Suomessa vaihtuu – laitilalainen Ilmari Vuorela Varsinais-Suomen Keskustanuorten puheenjohtajaksi

lauantai 25.11.2023

Turussa kokoontunut Varsinais-Suomen Keskustanuorten piirikokous valitsi uuden piirijohdon sekä päätti kannattaa Suomen Pankin pääjohtajaa, tohtori Olli Rehniä Suomen seuraavaksi tasavallan presidentiksi. 

Varsinais-Suomen Keskustanuorten puheenjohtajaksi vuodelle 2024 valittiin laitilalainen, kauppatieteiden ylioppilas Ilmari Vuorela. 21-vuotias Vuorela on Laitilan kunnanvaltuutettu, ja on aikaisemmin toiminut Varsinais-Suomen Keskustanuorten varapuheenjohtajana. 

‒ Monilla nuorilla on halua ja kiinnostusta vaikuttaa yhteiskunnassa, mutta valitettavasti se ei näy nuorten äänestysaktiivisuudessa. Ensi vuonna kaksi tärkeää vaalia, joissa nuortenkin äänen tulee kuulua vahvasti, toteaa Ilmari Vuorela. 

Varapuheenjohtajaksi vuodelle 2024 puolestaan valittiin turkulainen, agrologi Sini Tamminen

‒ Kuluneen vuoden aikana yhä useampi nuori on herännyt pohtimaan poliittisia kysymyksiä sekä kiinnostunut yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta, kun maan hallitus on tehnyt nuorta sukupolvea koskevia kipeitä päätöksiä. Ensi vuonna Varsinais-Suomen Keskustanuorten toiminnan keskiössä on politiikan tekeminen, ja nuorten saaminen mukaan poliittiseen vaikuttamiseen ja vaaleihin, toteaa Sini Tamminen. 

Piirihallituksen jäseniksi valittiin salolainen Maija Kymäläinen, sauvolainen Santeri Pessi, turkulaiset Fanny Storgårds, Michelle Cederqvist ja Vilhelmiina Saharinen, kaarinalainen Anniina Lehmus sekä loimaalainen Lauri Salo. Piirihallituksen varajäseniksi valittiin pöytyäläinen Jussi Pettinen, loimaalainen Mikko Vuolle sekä turkulainen Teemu Linjama.