Varsinais-Suomen ja Salon Keskustanuoret: Maija Kymäläinen Keskustanuorten varapuheenjohtajaksi – ”Keskustalaisen politiikan pitää olla ronskia ja räväkkää”

keskiviikko 20.09.2023

Varsinais-Suomen ja Salon Keskustanuoret esittävät salolaista, 23-vuotiasta agrologiopiskelija Maija Kymäläistä Keskustanuorten varapuheenjohtajaksi kaudelle 2024-2025.

– Keskustalaisen politiikan pitää olla ronskia ja räväkkää, tavallisen tallaajan näköistä politiikkaa. Emme tarvitse mitään hokkuspokkustemppuja, vaan puhetta ihmisten arjen asioista, paaluttaa varapuheenjohtajaehdokas Maija Kymäläinen.

Kymäläisen mukaan niin puolueen kuin Keskustanuortenkin on noustava eduskuntavaalien jälkeisestä alennustilasta.

– Keskustanuorten toiminnassa on aika laittaa politiikan tekeminen keskiöön. Katse tulee olla keväällä 2025 käytävissä kunta- ja aluevaaleissa, jatkaa Kymäläinen.

Kymäläinen antaakin taidonnäytteen kaivatusta politiikan tekemisestä. Hän kritisoi kovasanaisesti Orpon hallitusta.

– Pääministeriä itseä hyödyttävä miljardeja maksava junahanke sekä veroalennukset ovat tärkeämpiä hallitukselle kuin mummon pääsy lääkäriin tai turvallinen koulutie maakunnissa. Ainoastaan Keskusta näyttää huolehtivan elämän välttämättömyyksistä: työstä, terveydestä ja turvallisuudesta, linjaa Kymäläinen.

Varsinais-Suomen Keskustanuorten varapuheenjohtaja Ilmari Vuorela on äärimmäisen ilahtunut Maijan päätöksestä tavoitella varapuheenjohtajuutta.

– Poliittisen nuorisojärjestön johtoon tarvitaan Maijan kaltaisia henkilöitä, jotka taitavat niin poliittisen sisällön kuin retoriikankin. Samalla Maija pystyy omalla toiminnallaan sekä persoonallaan luomaan Keskustanuoriin positiivista eteenpäin katsovaa yhteishenkeä, toteaa varapuheenjohtaja Ilmari Vuorela.

Maija Kymäläinen on Salon kaupunginvaltuuston varavaltuutettu ja kaupunkikehityslautakunnan jäsen sekä Varsinais-Suomen hyvinvointialueen sote-palvelulautakunnan jäsen. Hän toimii kolmatta vuotta Varsinais-Suomen Keskustanuorten puheenjohtajana ja toista vuotta Keskustanuorten liittohallituksen jäsenenä.

Keskustanuorten uusi puheenjohtajisto valitaan liittokokouksessa 28.-29.10.2023 Kuopiossa.

Lisätietoja:
Varapuheenjohtajaehdokas Maija Kymäläinen
p. 050 407 5757 
maija.kymaelaeinen@gmail.com