Varsinais-Suomen Keskustanuorten blogi: Joulu on rauhoittumisen ja pysähtymisen aikaa

torstai 15.12.2022

Valkoinen lumipeite on peittänyt koko maan kauttaaltaan jo viikkoja sitten ja pakkaset paukkuu yötä päivää. Joulu alkaa jo häämöttämään ja uusi vuosikin on aivan nurkan takana. Monilla tämän blogin lukijoilla on takana hektinen vuosi opiskelujen, työn, perheen tai vaikkapa politiikan parissa.

Jouluna on kuitenkin lupa unohtaa hetkeksi arjen kiireet ja viettää aikaa omien läheisten seurassa. Rauhoittua ja pysähtyä. Olen huomannut aiempina vuosina, että näin vuoden lopuksi on hyvä ottaa hieman aikaa itselleen ja kerrata menneen vuoden tapahtumia sekä sitä kaikkea, mitä on saanut aikaiseksi kuluneen vuoden aikana. Arjen kiireen ja suorituskeskeisyyden keskellä saattaa nimittäin tuntua joskus siltä, että onkohan tässä saanut aikaiseksi yhtään mitään. Usein vasta vuodenvaihteen lähestyessä sitä huomaakin, että onhan tässä tullut tehtyä ja puuhattua kaikenlaista.

Itsekin välillä sokeudun arjen kiireessä, sillä suorituskeskeisessä maailmassa nälkä kasvaa syödessä – aina pitäisi ehtiä tekemään ja saavuttamaan aiempaa enemmän. Nyt jälleen vuoden loppupuolella alan vasta ymmärtämään, että kuinka paljon tänäkin vuonna on tullut hommia painettua. Uskoisin, että tunne on varmasti aika tuttu monille teistäkin.

Nämä isommat ja pienemmät onnistumiset sekä saavutukset tuovat voimaa ja jaksamista myös tulevan vuoden suunnitteluun ja uusiin koitoksiin. Kun olet siis hetkeksi pysähtynyt katsomaan taakse, voit jälleen suunnata katseesi kohti tulevaa! Usein heti joulun jälkeen ajatukset siirtyvätkin lähes automaattisesti tulevaan, kun uusi vuosi on enää päivien päässä.

Vuosi 2023 tulee olemaan itselleni poikkeuksellinen vuosi – äärettömän jännittävä, äärettömän innostava. Olen ehdolla kevään eduskuntavaaleissa ja tässä projektissa riittää muuten monenlaista hommaa. Tuleva vuosi tulee olemaan varmasti tähän asti yksi opettavaisimmista, mielenkiintoisimmista ja hienoimmista vuosista. Ja toki myös yksi kiireisimmistä, ja erityisesti siksi joulun aikaan on tärkeää muistaa rauhoittua ja pysähtyä.

Tahdon toivottaa kaikille rauhallista joulua ja energistä uutta vuotta 2023!

Mikko Vuolle
Varsinais-Suomen Keskustanuorten piirihallituksen jäsen
Eduskuntavaaliehdokas