Varsinais-Suomen Keskustanuorten blogi: Kohti eduskuntavaaleja – Talouspolitiikan selkeä linja

maanantai 27.02.2023

Eduskuntavaalit lähestyvät ja on aika pohtia Suomen suuntaa tulevien vuosien aikana. Keskustanuoret ovat viime syksynä hyväksyneet 31 teesiä sisältävän vaaliohjelman, jossa ”Tulevaisuuden Suomi on inhimillisempi, rohkeampi ja realistisempi!” Talouspolitiikan osalta ohjelma sisältää viisi teesiä.

Talouteen on aikojen saatossa vaikuttaneet erilaiset kriisit. Ne ovat esimerkiksi nostaneet meidän velkaantumisastettamme. Kriisien jälkeen julkinen talous tulee tasapainottaa. Keskustanuoret ehdottavat ohjelmassaan, että talous tulee tasapainottaa ilman suuria leikkauksia, vaan järkitalouden ja investointien kautta.

Talouspolitiikassa pitää muistaa ihmisyys ja sen moninaisuus, koska talous on väline ja ihmisyys itseisarvo. Talouspolitiikan ohella tulee tarkastella työllisyyttä ja yrittämisen mahdollisuuksia, joiden kautta suuri osa valtion tuloista kertyy. Yritykset luovat työpaikkoja, joten uusien yritysten ja jo olemassa olevien yritysten kehittyminen on avainasemassa myös talouden tasapainottamisessa.

Ilmari Vuorela
Varsinais-Suomen Keskustanuorten varapuheenjohtaja