Vuosikokouksen kannanotto – Lisää näkyvyyttä yritysneuvontaan ja apua toimitilojen etsintään Helsingissä

perjantai 16.04.2021

On aina ilo lukea menestyvistä helsinkiläisistä yrityksistä, joiden tuotteet ja palvelu ovat ensiluokkaisia. Vantaan Sanomien mukaan (28.3.2021) Maxime Kellianin ranskalaiset herkut ovat hyvin suosittuja. Erityisesti leipomon mantelicroissantit loppuvat nopeasti kauppojen hyllyiltä. Menestys on ollut sen verran suurta, että leipurin on täytynyt vaihtaa toimitilat Helsingistä Vantaalle. Helsingistä ei löytynyt riittävän kohtuuhintaisia toimitiloja.

Helsingin Keskustanuoret ovat iloisia innovatiivisen yrittäjän menestyksestä. Olemme kuitenkin pahoillamme, että Helsingistä ei löytynyt kohtuuhintaisia tiloja yritykselle. Yritysten vaihtaessa kuntaa myös Helsingin yhteisövero-osuudet vähenevät, mikä on haitallista Helsingin taloudelle.

On erittäin tärkeää Helsingin elinvoimaisuuden kannalta, että myös pienyrittäjät voivat toimia Helsingissä. Helsingillä ei ole varaa menettää yhtäkään yritystä, koska yritys ei löydä kohtuuhintaisia ja sopivia toimitiloja tai yrittäjä ei ole ollut tietoinen kaupungin tarjoamasta yritysneuvonnasta tai saanut sitä riittävästi.

Helsingin Keskustanuoret esittävät, että yritysneuvonnasta ja sen palveluvalikoimasta viestitään enemmän. On olennaista, että yrittäjät löytävät paremmin kaupungin yritysneuvonnan pariin. Kaupungin on myös selvitettävä, miten yrittäjiä voidaan tukea soveltuvien ja kohtuuhintaisten tilojen etsinnässä. Yksi keino voisi olla se, että kaupunki alkaa tehdä yhteistyötä toimitiloihin erikoistuneen kiinteistönvälittäjän kanssa. Kiinteistönvälittäjä voisi auttaa maksutta pienyrittäjiä tai alkavia yrittäjiä löytämään soveltuvia toimitiloja Helsingistä, mikäli tilan etsiminen on hankalaa. Panostus palveluun maksaa itsensä takaisin saatuina yhteisövero-osuuksina.

Lisätietoja:

Jade Myllykangas, puheenjohtaja

jade.myllykangas@hotmail.fi