Kuntia kehittämään – nuorkeskustan kuntapäättäjäseminaari

Keskustanuorten kuntapäättäjäverkoston ensimmäinen seminaariviikonloppu on täällä! Luvassa on verkostoitumista, kouluttautumista ja kuntien tulevaisuuden visiointia.

Koulutus järjestetään vallitsevista koronarajoituksista johtuen etäyhteyksin. Seminaari on suunnattu vuosina 2003-1991 syntyneille nuorille keskustalaisille kuntapäättäjille; valtuutetuille, varavaltuutetuille, lautakuntien- ym. kunnallisten päätäntäelinten jäsenille sekä varajäsenille. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta kuntapoliitiikasta, tämä koulutus antaa sinulle avaimet toimia kotikuntasi edistamiseksi. Koulutus on maksuton.

Seminaarin aikataulu ja ohjelma:

Klo 10 Tervetuloa, kuntapäättäjäverkoston tarkoitus ja tutustuminen (Hanna Markkanen, Keskustanuorten puheenjohtaja)
Klo 10.30 Kuntapäättäjän rooli kunnassa, velvollisuudet ja vastuut (Hilkka Kemppi, kansanedustaja, Asikkalan kunnanvaltuuston puheenjohtaja)
Klo 11.30 Lounas
Klo 12.00 Kokoustekniikka (Aleksi Eskelinen, Kuopion kaupunginhallituksen puheenjohtaja)
Klo 13 Kuntapolitiikan suuntaviivat, skenaariot ja visiot (Valtiovarainministeriö)
Klo 13.45 Tauko
Klo 14 Työpajat, Kuntastrategia ja kuntien tulevaisuus, Vuorovaikutus kuntalaisten kanssa ja Vaikuttava viestintä valtuutettuna
Klo 15 Tauko
Klo 15.15 Vaihtoehtoinen ohjelma: Kaavoitus ja työllisyys (Minna Mättö, lakimies, Suomen Kuntaliitto ja Jari Lindström, projektikoordinaattori, Suomen Kuntaliitto ja TEM)
Tauko
Klo 16.15 Kuntatalous kuntoon! – Näkymät kuntatalouden kehityksestä (Sami Miettinen FCG)
Klo 17.15 Päivän yhteenveto ja tapahtuma päättyy


Ilmoittaudu mukaan 19.8. klo 23:59 mennessä tästä 
Mikäli olet ilmoittautunut jo 1.8. mennessä, sinun ei tarvitse ilmoittautua enää uudelleen. Jos olet ilmoittaittautunut alunperin saapuvasi Helsinkiin, lähetämme ilmoittautumisesi yhteydessä kertomasi sähköpostiosoitteeseen etäyhteyslinkin.

Mikäli sinulla on epäselvyyttä ilmoittautumisesi suhteen, voit olla yhteydessä järjestösuunnittelija Marko Soiniin, yhteystiedot lopussa.

Koska emme voi järjestää tapahtumaa paikan päällä, muokkaamme ohjelman uusiksi ja seminaari pidetään alkuperäisestä suunnitelmasta yksipäiväisenä. Ilmoitamme lopullisen ohjelman lähiaikoina. Ohjelmassa on joka tapauksessa tarkoitus olla koulutusta seuraavista teemoista: kuntapäättäjän rooli; velvollisuudet ja vastuut, tulevaisuuden kunta, maakunnallinen päätöksenteko, koulutus, kaavoitus, työllisyys, kuntatalous, kokoustekniikka sekä hyvän puheen pitäminen. Tapahtuma järjestetään noin klo 10-18 välisenä aikana sopivin välitauoin.

Lisätietoja:

Keskustanuorten kuntavaalikoordinaattori
Linda Lähdeniemi
linda.lahdeniemi(a)keskustanuoret.fi

Keskustanuorten järjestösuunnittelija
Marko Soini
045 2050 677
marko.soini(a)keskustanuoret.fi