Britannia kyllästyi sanahelinään Hongkong-keskustelussa

Uutiset keskiviikko 01.07.2020

Britannia on ilmoittanut tarjoavansa hongkongilaisille mahdollisuuden muuttaa Britanniaan. Siirtolaislakeja ollaan muuttamassa siten, että 2,9 miljoonaa British National Overseas -erityisstatuksen omistavaa hongkongilaista pääsevät helpommin maahan. Hongkongin väkiluku on noin 7,5 miljoonaa, joten määrä on huomattava. Erityisstatuksen omistavat voisivat työskennellä tai opiskella Britanniassa viisi vuotta, minkä jälkeen heillä olisi oikeus hakea pysyvää oleskelulupaa. Aikanaan he voisivat hakea …

Miten eurooppa nollaa

Miten Eurooppa nollaa nettopäästöt vuoteen 2050 mennessä?

Blogit tiistai 30.06.2020

Energiapoliittinen työryhmä on jakautunut Keskustanuorten neliapilan mukaisesti neljään pienryhmään teemoittain. Eurooppa -ryhmä pyrkii selvittämään hiilineutraaliin energiajärjestelmään siirtymisen tilannetta Euroopassa, tutkimaan miten politiikassa voidaan huomioida siirtymisen aiheuttamia haasteita päästökaupan ja tukien näkökulmasta sekä pohtimaan miten voidaan varmistaa oikeudenmukainen siirtymä hiilineutraaliin energiajärjestelmään kaikilla Euroopan alueilla.

palestiina_kannari

Hallituspuolueiden nuorisojärjestöt: Pyrkimykset pakkoliittää miehitettyjä palestiinalaisalueita Israeliin tuomittava

Uutiset tiistai 30.06.2020

Israelin tuore yhteishallitus suunnittelee toteuttavansa kansainvälisiä sopimuksia rikkovia alueliitoksia Yhdysvaltain tuella. Presidentti Donald Trumpin hallinnon laatimassa suunnitelmassa laajoja alueita nykyisestä Länsirannasta sekä Jordanjoen laakso liitettäisiin Israeliin. Pääministeri Benjamin Netanjahu on esittänyt, että pakkoliitännät voisivat alkaa heinäkuun alussa 2020. Miehitettyjen palestiinalaisalueiden haltuunotto johtaisi paikallisväestön pakkosiirtoihin Israelin siirtokuntien tieltä sekä todennäköisesti kiihtyviin rikoksiin ihmisyyttä vastaan.

Keskustanuorten valtuuskunta: Keskusteleva Keskusta löytää luottamuksen

Uutiset lauantai 27.06.2020

Emopuolueemme Suomen Keskusta on ollut kovassa myllerryksessä viime syksystä asti. Historiallisen alhaiset kannatusluvut, hallituskriisi sekä puolueen puheenjohtaja Katri Kulmunin ero valtiovarainministerin tehtävästä ovat kirvoittaneet keskustelua ja Keskustaa. Puolueen ylin päättävä elin puoluekokous kokoontuu syksyllä Ouluun päättämään puolueen tulevista askelmerkeistä.

Pääsihteeri Miikkael Azaizen puhe valtuuskunnassa

Blogit lauantai 27.06.2020

Viime vuosi ei ollut meille helppo. Tuli vaalit. Meni vaalit. Puolue ei, kuten ei myöskään nuorkeskusta, ollut juhlatuulella pitkään aikaan. Valoa rupesi kuitenkin näkymään tunnelin päässä. Näytti, että tässä valtakunnassa päästään jälleen tekemään meille kaikille rakasta keskustalaista politiikkaa.

Puheenjohtaja Hanna Markkasen puhe valtuuskunnassa

Blogit lauantai 27.06.2020

Rakkaat Keskustanuoret, minulla on teitä ikävä. Siitä on nimittäin aika kauan aikaa, kun olemme viimeksi tavanneet kasvokkain. Koronan yllättämä kevät oli jotain todella tavatonta, jota emme ole ennen kokeneet. Se yllätti. Ahdisti. Edisti muutosta ja melkoista digiloikkaa tässä organisaatiossa.

valtuuskunta

Periaateblogi: Paikallisuuden arvostaminen on kaikkien etu

Blogit maanantai 22.06.2020

Keskustalaisissa periaatteissa paikallisuus on aina ollut avainsana ja oikeastaan yksi niistä tärkeistä teemoista, minkä varaan politiikkaa teemme. Keskusta tekee työtä sen puolesta, että lähipalvelut ja hyvät elämisen edellytykset säilyvät ympäri Suomen – se, jos joku osoittaa kunnioitusta paikallisuutta kohtaan. Terveyskeskusten, virastojen ja muiden palvelujen pitäminen ihmisiä lähellä, postinumerosta riippumatta, suosii paikallisuutta ja luotettavuutta – jotta kaikilla olisi edellytykset elää ja turvautua lähipalveluihin kaikissa elämänvaiheissaan.

Mistä löytää rohkeutta?

Blogit tiistai 16.06.2020

Viime viikkojen politiikasta uutisointi on herättänyt runsaasti epäilyjä siitä, kuinka jaksaa olla mukana politiikassa. Mistä löytää tarpeeksi rohkeutta? Tuntuu siltä, että virheisiin ei ole varaa ja syyttelyn kulttuuri on syrjäyttänyt ymmärryksen. Kompromisseihin ei haluta päästä ja omia ajan takaisia päätöksiä ei voida pyörtää, vaikka aika olisi kuluttanut argumenteista terän ja tuonut eteen uusia. Kokemus puhuu yhä puolestaan, mutta niin että nuoruuden innolle helposti vain nauretaan tai sitä jopa vähätellään.