Lumimyrsky 2024

23.02 - 25.02.2024
Paltamo

Keskustanuorten Lumimyrsky -tapahtuma järjestetään Kainuun opistossa 23.- 25.02.2024 Paltamossa.
Keskustanuorten talvipäivät tuo yhteen keskustanuoria ympäri Suomea ajankohtaisen politiikan, järjestötoiminnan ja yhteisöllisyyden äärelle. Viikonloppuna ohjelmassa on oppositiopolitiikkaa, taitoja TikTokin hallintaan, EU-vaaleja, katsetta kohti kunta- ja aluevaaleja, unohtamatta tietenkään Kekkosen haarikan osakilpailuja. Tapahtumalla on lumitakuu!

Kulkeminen Paltamoon
Paltamo on noin 3 000 asukkaan aktiivinen kunta reilun 20 kilometrin etäisyydellä maakuntakeskus Kajaanista. Paltamon rautatieasemalla noin 8 km päässä tapahtumapaikasta pysähtyvät kaikki Oulun ja Kajaanin välillä kulkevat junayhteydet. Opisto sijaitsee noin 600 metrin päässä valtatie 22, josta kulkevat Oulun ja Joensuun välillä kulkevat linja-autot.
Tarvitseville järjestetään kuljetukset tapahtumapaikalle Paltamon asemalta perjantai-iltana ja sunnuntaina. Tarpeesta tulee ilmoittaa ilmoittautumislomakkeessa tai ottamalla suoraan yhteyttä järjestösuunnittelijaan. Yhteystiedot alempana.

Majoittuminen
Majoittuminen tapahtuu 2-4 hlö huoneissa. Päärakennuksen ensimmäisessä kerroksessa on kahden hengen huoneita, joissa on oma wc ja suihku. Huoneet ovat esteettömiä. Toisen kerroksen kahden huoneissa on oma wc ja suihku, lisäksi yksi neljän hengen huone, jossa oma wc, suihku ja pieni keittiö. Laurila ja liikuntasalirakennukset sisältävät kahden hengen huoneita sekä yhteiset wc- ja suihkutilat.

Esteettömyys
Opiston päärakennuksen ensimmäinen kerros on esteetön. Sisältää tuloaulan, ruokasalin, juhlasalin, ison luokan ja IT-luokan, auditorion sekä ensimmäisen kerroksen majoitushuoneet. Päärakennuksen aulassa on inva-WC, ovet kynnyksettömiä ja riittävän leveitä. Liikuntasalirakennukseen esteetön kulku ja siellä on yksi inva-wc. Opiston juhlasalissa on induktiosilmukka. Liikuntasalirakennukseen on tehty ilmanvaihdon tehostamista.

Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen ja viikonlopun ohjelma julkaistaan tammikuussa.
Tutustuthan Keskustanuorten tapahtumaohjeistukseen, turvallisemman tilan periaatteisiin sekä maksu- ja peruutusehtoihin ennen ilmoittautumista!
Turvallisemman tilan periaatteet
Tapahtumaohjeistus
Maksu- ja peruutusehdot

Hinnasto
pe-su (sis. majoituksen ja ruokailut) 75 €
pe-la (sis. majoituksen ja ruokailut) 55 €
la-su (sis. majoituksen ja ruokailut) 55 €
la-su (päiväkävijä) 30 €
la (päiväkävijä) 20 €
su (päiväkävijä) 10 €

Ohjelma (muutosvarauksin)

Perjantai 23.2.   
18.00 Liittohallituksen kokous (liittohallituksen jäsenille) 
20.00 Iltapala ja majoittuminen
21.00 Kainuun piirin iltaohjelma
Sauna lämmin klo 23 saakka
Kainuun Opiston pihapiirissä Pajarakennuksessa on sähkölämmitteinen Pajasauna. Saunassa on pukuhuoneen lisäksi kaksi suihkua. Sauna on kooltaan noin 5-6 henkilölle kerralla saunottavaksi sopiva.

Lauantai 24.2. 
08.00 Aamiainen
09.30 Tervetuloa Lumimyrskyyn!
Piirin puheenjohtajan tervehdys – Patrik Huotari, Kainuun Keskustanuorten puheenjohtaja
Liiton puheenjohtajan tervehdys – Jere Tapio, Keskustanuorten puheenjohtaja 
10.00 Kunnan tervehdys – Tuula Korvajärvi, Kunnanhallituksen puheenjohtaja  
11.00 Politiikkaa oppositiosta – Tuomas Kettunen – Kansanedustaja, Oulun vaalipiiri
12.00 Lounas  
13.00 Mitä lobbaus on: Kestävät ja hyvät edunvalvontatavat, miten suunnitella lobbausta, miten tullaan hyväksi lobbariksi, miten ammattilobbarit toimivat ja mitä heiltä voi oppia- Maiju Korhonen, johtava asiantuntija – Elintarviketeollisuusliitto
14.00 Hissipuheen rakentaminen – valmistaudutaan EU-vaalien alla argumentointiin – Maiju Korhonen – johtava asiantuntija, Elintarviketeollisuusliitto
15.00 Iltapäiväkahvit ja tapahtuman ryhmäkuvaukset  
15.45 Kohti kunta- ja aluevaaleja 2025 – valitse kumpaan osallistut!
1. ABC – Osallistu, mikäli nämä ovat vaikuttajaurasi ensimmäiset kunta- ja aluevaalit, omaat orastavaa kiinnostusta ehdokkuuteen tai tarvitset lisää perustietoa liittyen kunta- ja aluevaaleihin.
2. HC – Olet kuntapäättäjä, kunta- ja aluepäätöksen tuntija, kaipaat sparrausta ja tukea muilta nuorilta kuntapäättäjiltä.
16.45 Kekkosen haarikka talvilajit 
18.15 Päivällinen 
20.00 Iltapala

Saunavuorot – Pajasauna
19.00-20.30 – Naisten saunavuoro
20.30-22.00 – Miesten saunavuoro
22.00-23.00 – Kaikki
Kainuun Opiston pihapiirissä Pajarakennuksessa on sähkölämmitteinen Pajasauna. Saunassa on pukuhuoneen lisäksi kaksi suihkua. Sauna on kooltaan noin 5-6 henkilölle kerralla saunottavaksi sopiva.

Sunnuntai 25.2. 
08.00 Aamiainen 
09.30 TikTok viestin välittämiseen – Mikä toimii politiikassa? – Tommi Anttalainen, tiktokkaaja ja Eerik Brusila, toiminnanjohtaja
10.45 Muuttuva työelämä – Valtteri Mäyrälä, STTK-opiskelijoiden puheenjohtaja
11.30 Mahdollisuuksien EU – Lassi Oikkonen, Keskustanuorten kansainvälinen sihteeri
12.00 Kekkosen haarikan tulokset ja tapahtuman päättäminen
12.15 Lähtölounas

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Maaseudun sivistysliiton kanssa.

Lisätietoja
Jenna Wahlstén
Järjestösuunnittelija
jenna.wahlsten(a)keskustanuoret.fi
+358 50 357 8860